wElcOme

aSsaLamuaLaikum Readers... wElcOme tO my bL0g. tHanks visit my bLog. dOne reAd, dOnt forgEt t0 Like yea n f0llOw me to0 =)

Tuesday, 13 September 2011

Rahsia tersembunyi disebalik nama Muhammad


AssaLamuaLaikum...

slamat mlam... hye korg... wktu2 mlm sunyi cenggini aku xtaw nk wt entry ape.. tba2 tergOdek entry dri blOg  mmber kta yg s0rg nih, agk mnarik prhatian aku.. s0 aku mntak share laaa.... k0rg klo yg lelaki da nma Muhammad kt dpan nma k0rg cer usha kt bwah ni k... =)


1. Kata Muhammad, jika kita gabungkan dalam bentuk mim-kha-mim-kha-dal, maka akan menjadi sebuah sketsa seorang manusia. Anda tentu sudah maklum Jika sebaik-baik makhluk yang pernah dicipta oleh Tuhan di alam semesta ini adalah MANUSIA. Dengan segala kelebihan mereka, sementara mahluk lain hanyalah haiwan, tumbuhan dan planet-planet yang penuh rahsia.

2. Kata Ahmad, jika kita teliti satu-persatu hurufnya maka huruf-huruf itu akan menggambarkan seorang yang sedang melakukan solat, tahukah kamu bahawa SOLAT merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang pernah diperintahkanNya.


3. Kata Muhammad jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan berbentuk layaknya manusia yang sedang sujud dalam solat. Dalam gerakan SUJUD dalam Solat merupakan inti dari semua rukun-rukunnya, kerana pada saat sujud manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan  kepada sang pencipta.

Subhanallah, Allahu Akbar, betapa rahsia Allah sangat menggetarkan hati, aku yakin masih banyak tersirat rahsia-rahaisa lain di sebalik susuk, nama dan semua yang berkaitan dengan sang kekasih sejati 'Habibullah: Muhammad' Shallallahu'alaihi Wa Sallam. 

credit 2 : keretaburuk12


p/s: Sok pagi aku da inteBiuu.. korg d0akn aku x glabah, dpt jwb s0klan yg dorg tnya n Dapat kejew ngee~~~

daaaaaa... nite uolls uuummuuaaaah =)

2 comments: